59 Minutes of Inspiration | Personalisatie & Marketing Automation - WebinarNinja

ONTDEK de ingrediënten van de DATA DRIVEN MARKETING-KEUKEN bij ING OM ULTIEME persoonlijke ERVARINGEN TE BIEDEN OP IEDER CONTACTMOMENT.

59 Minutes of Inspiration | Personalisatie & Marketing Automation

Hosted by
Michael Straathof
Alexei.Kounine and
Robin J. Riemslag

Broadcast has ended. You may watch the replay!

You can still register and watch the replay!

July
2
Thursday
July 2nd
16:00 CEST

Wat staat er op het programma?

Omnichannel personalisatie

Om klanten optimaal te bedienen is het van belang om hem/haar te herkennen op alle klantcontactmomenten. Of het nu gaat over het oriënteren op de website, het contact met de servicesdesk, social media of e-mail, je wilt altijd de juiste integrale propositie bieden voor een optimale ervaring.

De organisatie van een centraal klantbeeld

Het aantal datapunten neemt met het jaar toe. Om een goede personalisatie strategie, zullen bedrijven in staat moeten zijn om op ieder moment bijv. transactie gegevens te kunnen koppelen aan het actuele product beschikbaarheid en het gedrag op het web of app. Hoe organiseer je een dergelijk data model?

Automation strategie

Om op grote schaal persoonlijke ervaringen te realiseren over de gehele customer journey, moeten marketeers meer denken in geautomatiseerde flows. Activiteiten door klanten in eenzelfde 'bakje' te stoppen voor de campagnes volstaat niet meer om de beste resultaten te halen.

Peilers van een data driven marketing organisatie

Specialisten of juist generalisten? Zelfsturende teams of samenwerkende centers of excelllence? Anno 2020 zijn dit vragen waar organisaties steeds vaker mee worstelen. Hoe organiseer je nu het beste een data driven marketing operatie, waarbij je zowel de beste kennis op het juiste moment beschikbaar hebt, maar ook verzekerd bent dat de organisatie doelstellingen in het vizier blijven?

about

Robin Riemslag, Manager Online Customer Journey bij ING


Robin (47) is een zeer ervaren digital marketeer die voor diverse A-merken heeft gewerkt aan de opzet, uitbouw en optimalisatie van hun digital marketing. O.a. voor Pearle, Thomas Cook en Joop van den Ende. Sinds enige jaren bij ING werkzaam als Customer Journey Expert met focus op online en direct marketing. 


ING’s omnichannel marketing machine

ING is een Nederlandse financiële instelling die meer dan 7 miljoen consumenten en 570.000 zakelijke klanten bedient. Hoe kan zij op een relevante manier met hen communiceren, gebaseerd op hun gedrag en rekening houdend met hun (kanaal) voorkeuren? Dat kan de omnichannel-marketingmachine van ING. 

about

Alexei Kounine, VP Innovation & Solution Consulting at Selligent Marketing Cloud

Alexei is a technology enthusiast with a particular interest in data science, machine-learning and SaaS. He was the co-founder and CEO of TasteHit, a startup developing AI-powered marketing tools for online retailers, which was acquired by Selligent in 2017. Prior to founding TasteHit, Alexei spent 6 years at Cisco, where he has taken different roles in the Sales organization. Alexei holds an MA in Computer Science from the Federal Institute of Technology (EPFL), Lausanne, Switzerland.

about

Michael Straathof, co-founder & managing consultant bij 100%EMAIL

Michael heeft een track-record van 20+ jaar in CRM, E-mail en Marketing Automation. Als strateeg/consultant bij o.a. KPN, TUI, ABN Amro, AirFrance KLM, Sanoma en nog veel meer A-merken heeft hij ervoor gezorgd dat communicatieprogramma’s persoonlijker, duurzamer en daarmee meer waardevoller zijn geworden. Als oud-voorzitter van de Email Council van de DDMA en organisator van de European Email Insider Summit is hij een gepassioneerde spreker om Data Driven Marketing naar een hoger niveau te trekken door het delen van kennis en visie... en veel praktische voorbeelden. Met 35+ experts zijn 100%EMAIL en 100%driven toonaangevende en award-winning bureau's voor 100+ Nederlandse en Internationale (A-)merken.

July
2
Thursday
July 2nd
16:00 CEST